این یکی از مهمترین سوالاتی است که کاربران سمعکهای هوشمند از کارشناسان میپرسند این است هر سمعک هوشمند چند سال عمر میکند. به طور کلی، انتظار آن میرود که هر سمعک هوشمند بین 4 تا 7 سال عمر کند. عمر دقیق هر سمعک هوشمند بر اساس نظر کارخانه سازنده تعیین میشود.
آن دسته از سمعکهایی که داخل مجرای گوش قرار میگیرند، انتظار میرود عمر کمتری، یعنی نزدیک به 4 سال داشته باشند. علت عمر کوتاهتر این سمعکهای درون گوش، این است که آنها به شدت در معرض ترشحات طبیعی گوش (واکس گوش) و همچنین تعریق و سایر ترشحات پوست مجرای گوش قرار میگیرند. همه این موارد میتوانند توجیه کننده عمر کوتاهتر این دستگاهها باشند.
همان طور که تلفنهای همراه هوشمند و تلویزیونهای هوشمند با سرعت زیادی در حال پیشرفت و افزایش امکانات خود هستند، این اتفاق در نوع خود برای سمعکهای هوشمند هم صادق است. برخی از سمعکهای هوشمند که امروزه در دسترس بیماران قرار دارند، چند سال پیش حتی در تصورات بیماران هم جایی نداشتند.
نکته جالب توجه این است که این امکانات بیشتر باعث افزایش زیادی در قیمت نشده است. چرا؟ بیشتر سمعکهای هوشمند و پیشرفته امروزی از همان پیشرفتهایی که در زمینه چیپها و اجزای الکترونیکی سایر وسایل هوشمند مانند تلفنهای همراه و تلویزیونها استفاده میکنند.
یکی دیگر از عواملی که باعث پایین نگه داشتن قیمتهای سمعک هوشمند شده است، رقابت بین سازندگان آنهاست. تولید دستگاههایی که نه تحت نام سمعک بلکه با عنوان «محصولات تقویت صدای شخصی» از آنها نام برده میشود، یا در زبان انگلیسی personal sound amplification products or PSAPs باعث شده است که این رقابت بیشتر هم بشود و قیمت ها پایین بماند.
به هر حال، تصمیم نهایی با بیمار است. اگر بیمار اطمینان دارد که از برخی از امکانات سمعک هرگز استفاده نخواهد کرد، لزومی ندارد برای خرید مدلهای گرانتر سمعک هوشمند پول بیشتر بپردازد.
شایان ذکر است که بیشتر امکانات تازه سمعکهای هوشمند حول و حوش موضوع استفاده راحتتر از وسایل دیجیتال مانند تلفن همراه هوشمند، ساعت هوشمند و کلا همه وسایل دارای بلوتوث است.
افراد در شرایط محیطی متفاوتی در طول روز قرار میگیرند و برخی از آنها میخواهند این امکان را داشته باشند که با موبایل خود، بر اساس محیطی که در آن قرار دارند، تنطیمات دستگاه سمعک هوشمند را تغییر دهند. برخی از سمعکهای امروزی چنین امکاناتی را در اختیار آن دسته از بیماران قرار میدهند که به تکنولوژی و استفاده از امکانات پیشرفته تسلط دارند.
هر طور سمعک هوشمندی که تهیه بکنید، همچنان طبق نظر کارشناسان شنوایی سنجی باید نکات زیر را رعایت نمایید:
- بررسی منظم دستگاه و پاک کردن ترشحات گوش که روی دستگاه قرار گرفته است شاید به صورت روزانه.
- تمیز کردن حرفهای و دقیق دستگاه سمعک برای برداشتن هر گونه مواد و ترشحات که در دستگاه سمعک گیر کردهاند هر سه تا شش ماه یک بار.